Hoe pas ik mijn factuurnummer aan?

Halverwege het jaar overgestapt naar DEDDO? Lees hier hoe je in DEDDO zorgt dat de factuurnummers aansluiten op je al bestaande reeks.

Don Graziuso avatar
Geschreven door Don Graziuso
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om je factuurnummer in te stellen of te wijzigen klik je rechtsboven in DEDDO op je account.

In het menu dat opent klik je vervolgens op 'Accountinstellingen'.

Bij de accountinstellingen vindt je de kop 'Factuurnummer' waar je het eerstvolgende factuurnummer dat bij het definitief maken van een factuur gebruikt zal worden. Om dit nummer aan te passen klik je op 'Factuurnummer instellen'.

In het scherm dat nu verschijnt kan je de volgende aanpassingen doen aan je factuurnummer:

• Format van je factuurnummer kiezen

• Aangeven uit hoeveel cijfers je volgnummer bestaat.

• Het beste is om hier één cijfer meer te kiezen dan het hoogste aantal facturen dat je verwacht te versturen in een jaar. Dus als je denkt dat je er rond de 90 gaat versturen, kies dan voor 3 cijfers. Mocht je namelijk toch in de 100 eindigen, dan is hier genoeg plaats voor.

• Instellen of je volgnummer opnieuw start in het nieuwe jaar.

• Instellen wat het eerst volgende volgnummer is.

• Ben je dus halverwege het jaar overgestapt naar DEDDO en zit je al bij factuurnummer 36, dan kan je hier aangeven dat het volgende nummer 37 moet zijn.

Als je tevreden bent over je instelling, dan klik je op 'Factuurnummer instellen' om de wijziging op te slaan.

Op de accountinstellingen zie je nu het nieuw ingestelde volgende factuurnummer.

En de eerstvolgende keer dat je een factuurnummer definitief maakt zal je dit nummer terug zien in de bevestiging van het definitief maken.