Hoe archiveer ik een offerte?

Opdracht uitgevoerd en er is geen reden meer om deze terug te zien in je overzicht? In dit artikel leggen we uit hoe je deze kan archiveren.

Don Graziuso avatar
Geschreven door Don Graziuso
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is mogelijk een offerte te archiveren zodat hij niet meer standaard in de lijst te zien zal zijn. In dit artikel laten we zien hoe je een offerte archiveert, deze terughaalt en waar je gearchiveerde calculaties en offertes kan terugvinden.

Video:

Hieronder een korte video over hoe archiveren in DEDDO werkt. Onder de video is ook een uitgebreid stappenplan terug te vinden met screenshots.
ā€‹

Stappenplan:

Er zijn twee manieren om een offerte te archiveren, via het "Calculaties en Offertes" overzichtsscherm, en via het detailscherm.

Archiveren

Overzichtsscherm

Om de offerte te archiveren klik je op de "Calculatie en Offerte archiveren" knop.

In het dialoog klik je vervolgens op "Calculatie en Offerte archiveren".

De offerte en bijbehorende calculatie zijn nu gearchiveerd en zijn niet meer zichtbaar op het overzichtsscherm. Om de gearchiveerde calculaties en offertes toch te kunnen zien klik je op het filter menu.

Vervolgens vink je "archief" aan.

Nu kan je alle calculaties en offertes die gearchiveerd zijn zien in het overzichtsscherm, ze hebben een extra archief indicatie naast de naam staan.

Detailscherm

Klik op de offerte die je wil archiveren. In het detailscherm staan op de tab calculatie en de tab offerte een knop "Calculatie en Offerte archiveren" voor dit voorbeeld gebruiken we het offertescherm maar dit werkt hetzelfde op de calculatietab.

Klik op de knop "Calculatie en Offerte archiveren".

In het dialoog klik je vervolgens op "Calculatie en Offerte archiveren"

Bij de status van de offerte staat nu een icoontje wat aangeeft dat de offerte gearchiveerd is.

Terughalen

Overzichtsscherm

Om een gearchiveerde offerte terug te halen doe je het volgende. Mocht het nog niet gedaan zijn, klik op het filter-menu.

Vink vervolgens "archief" aan

Je krijgt nu het volledige overzicht van alle calculaties en offertes inclusief die gearchiveerd zijn. Klik vervolgens op de "calculatie en offerte uit archief halen" knop.

Klik in het dialoog op "calculatie en offerte uit archief halen".

De calculatie en offerte zijn uit het archief gehaald.

Detailscherm

In het detailscherm klik je op zowel de calculatie tab als offerte tab op de knop "calculatie en offerte uit archief halen".

Klik in het dialoog op "calculatie en offerte uit archief halen".

De offerte is nu uit het archief gehaald en het icoontje van het archief staat niet meer bij de status van de offerte, in het overzichtsscherm zal de calculatie en offerte weer zichtbaar zijn zonder het archief filter.