Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesKoppelingen
Hoe zet ik een factuur over naar Exact Online?
Hoe zet ik een factuur over naar Exact Online?

Lees hier hoe je facturen (met klant) vanuit DEDDO in Exact Online terecht komen. Spoiler: dit doen wij automatisch voor jou ;)

Don Graziuso avatar
Geschreven door Don Graziuso
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om een factuur naar Exact Online over te zetten, dien je de koppeling te hebben geactiveerd. Hoe je de koppeling tussen DEDDO en Exact Online maakt, lees je terug in het volgende artikel: Hoe koppel ik DEDDO met Exact Online? | DEDDO helpcentrum

Let op: Klanten en facturen uit DEDDO welke vòòr de koppeling zijn gemaakt worden niet overgezet. Met deze koppeling zal DEDDO alleen nieuwe definitieve facturen en de bijbehorende klanten doorsturen naar de Exact Online-boekhouding. Hierdoor kunnen klanten dubbel voorkomen in Exact Online, maar wel onder een eigen klantnummer.

Video:

Hieronder een korte video over hoe je een factuur vanuit DEDDO overzet naar Exact Online. Onder de video is ook een uitgebreid stappenplan terug te vinden met screenshots.

Stappenplan:

Het overzetten van een factuur van DEDDO naar Exact Online gebeurt wanneer een factuur definitief wordt gemaakt. Op de factuur klik je rechtsboven op de knop 'Definitief maken'.

Er verschijnt een dialoogvenster waarin je moet bevestigen dat je de factuur definitief wilt maken met het betreffende factuurnummer. Klik hier op de knop 'Definitief maken'.

De factuur is nu definitief. Dit is te zien aan de status en het feit dat de factuur nu een factuurnummer heeft.

Bij het definitief maken van de factuur wordt deze automatisch overgezet naar Exact Online. Van de factuur wordt in Exact Online een verkoopboeking gemaakt met de juiste boekingen per factuurregel. De PDF van de factuur wordt ook bijgevoegd.

Bij het overzetten wordt gecontroleerd of de klant van de betreffende factuur al eerder door DEDDO is overgezet naar Exact Online. Als dit niet het geval is, wordt de klant aangemaakt in Exact Online. Is de klant al wel eerder overgezet, dan wordt deze gekoppeld aan de factuur.

Hieronder wat voorbeelden van hoe een klant, verkoopboeking en boekingen eruit zien in Exact Online nadat deze zijn overgezet vanuit DEDDO met de gemaakte koppeling.

Voorbeeld van overgezette klant in Exact Online.

Voorbeeld van factuur aangemaakt als verkoopboeking in Exact Online.

Voorbeeld van boekingen op basis van de overgezette factuur in Exact Online.

Was dit een antwoord op uw vraag?