Hoe verstuur ik een herinnering bij een verlopen factuur?

Betaaltermijn verstreken en de klant heeft nog niet betaald? In dit artikel laten we zien hoe je een vriendelijke herinnering stuurt.

Don Graziuso avatar
Geschreven door Don Graziuso
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Let op: de mogelijkheid tot het versturen van een herinnering is alleen zichtbaar wanneer een factuur is verlopen.

Om een herinnering te versturen open je de betreffende factuur met de status: "Verlopen".

Rechtsboven klik je vervolgens op de knop 'Herinnering verzenden'.

Je komt nu in het verzendscherm waar je de geadresseerden, het onderwerp en de tekst van de e-mail kan aanpassen voor verzenden. Ook zie je hier een voorbeeld van de factuur die je meestuurt.

Het onderwerp en de tekst zijn anders dan wanneer je een factuur verzend die nog niet verlopen is.

Wanneer je tevredenheid bent over de inhoud van dit scherm, klik je op 'Factuur verzenden'.