Alle collectiesBibliotheek
Hoe gebruik ik Casadata?

Hulp nodig bij het opzetten van je werk? Met Casadata kan je gemakkelijk een plan maken voor jouw opkomende klus.

Don Graziuso avatar
Geschreven door Don Graziuso
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Casadata kan je snel een calculatie vullen met vooraf bepaalde groepen. In dit artikel leggen we uit hoe je van deze krachtige manier van calculaties vullen gebruik kan maken. Hieronder leggen we uit hoe je een groep kan toevoegen vanuit de Casadata browser.

Vanuit de calculatie (zowel factuurregels als een calculatie voor de offerte) is er een nieuwe knop aanwezig genaamd "Groep importeren vanuit Casadata".

Om een Casadata groep toe te voegen klik je op deze knop. En zal je naar het Casadata scherm gaan.

Vanuit dit scherm kan je zoeken naar een bepaald werk of de bestandenboom gebruiken om het onderdeel te zoeken dat je nodig hebt voor jouw werk.

Bestandenboom

Via de bestandenboom kan je doorklikken naar het onderwerp dat je nodig hebt. Bijvoorbeeld hout reparatie bij schilderwerk. Wanneer je het onderwerp hebt aangeklikt zie je aan de rechterkant alle manieren van hout reparatie bij schilderwerk.

Klik hierna door op het onderwerp dat je nodig hebt

Hier kan je een omschrijving zien van wat je nodig hebt om dit werk uit te voeren, of het om arbeid of ander soort kosten gaat en bij niet arbeid ook de inkoopprijs. Voor arbeid kan ook het uurtarief worden ingesteld. Uurtarief leggen we later uit op deze pagina.

Onderaan zie je de knop "toevoegen aan calculatie". Klik hierop.

De groep is nu toegevoegd aan je calculatie!

Zoekbalk

In de zoekbalk kan je zoeken naar het onderwerp wat je nodig hebt. Na invullen zal aan de rechterkant de zoekresultaten te zien zijn. Bovenaan zie je het aantal gevonden tabellen in als zoekresultaten. Per onderwerp kan je ook het bestanden pad terugzien zoals hij in de bestandenboom staat.

Klik vervolgens op het gewenste zoekresultaat en verder werkt deze functie hetzelfde als het openen van een onderwerp via de bestandenboom.

Standaard Uurtarief

Er kan een standaard uurtarief ingesteld worden. Op de accountinstellingen pagina is een manier te vinden wat uitgelegd is in een ander artikel [link hier]. Via de casadata browser kan dit ook ingesteld worden.

Bij het openen van een onderwerp is een tabelkopje genaamd "Jouw Uurtarief". Klik hierop om het standaard uurtarief aan te passen.

In het dialoog kan vervolgens het standaard uurtarief ingesteld worden net als op de accountinstellingen pagina. Je kan hier ook aangeven dat je geen standaard uurtarief wil gebruiken.

Na het invullen en accepteren zal je nu (indien je nog geen standaard uurtarief had ingevuld), alle rijen die met arbeid te maken hebben ingevuld zien met jouw uurtarief. Bij het toevoegen van een groep in een calculatie zal dit ook meegenomen worden.

Suggestie doen aan Casadata

Mist er volgens jou een groep of onderdeel in onze lijst? Je kan door middel van de link links onderin aangeven wat je graag toegevoegd zou zien.

Na het aanklikken kan je jouw suggestie aangeven en zal dit naar Casadata opgestuurd worden.