Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesFacturen
Hoe maak ik een termijnfactuur?
Hoe maak ik een termijnfactuur?

Een factuur aanmaken op basis van het afgesproken termijnschema? In dit artikel vertellen we hoe DEDDO dit doet.

Don Graziuso avatar
Geschreven door Don Graziuso
Meer dan een week geleden bijgewerkt

LET OP: een termijnfactuur kan alleen gemaakt worden voor offertes die in opdracht staan. DEDDO houdt hier rekening mee. Wanneer je een termijnfactuur probeert te maken voor een offerte die niet in opdracht staat, verschijnt de optie om de offerte om te zetten naar opdracht. Hierna krijg je de mogelijkheid om een termijnfactuur te maken.

In het volgende artikel staat omschreven hoe je zelf handmatig de offerte in opdracht kan zetten: https://help.deddo.nl/nl/articles/76683-offerte-in-opdracht-zetten.

Een termijnfactuur kan op twee manieren worden aangemaakt.

Termijnfactuur via de offerte

Vanuit een offerte met een termijnschema kan je snel een termijnfactuur maken.

Als je bij de offerte bent, klik je bovenin op de knop 'Termijnen omzetten naar facturen'.

Hierna kan je kiezen welke termijnen je wilt omzetten naar een factuur. Dit kan er één zijn, maar je kan ook meerdere termijnen tegelijk omzetten naar een factuur.

Wanneer je na de selectie op de knop 'Termijnen omzetten naar facturen' klikt, worden de facturen aangemaakt en kan je deze bekijken, aanpassen, definitief maken en versturen.

Termijnfactuur via het factuuroverzicht

Op het overzicht van de facturen kan je een termijnfactuur aanmaken via de knop 'Termijnfactuur aanmaken'.

In het scherm dat verschijnt kan je dan de calculatie/offerte selecteren waarvoor je de factuur wilt aanmaken. Gemakkelijk hier is dat je kan zoeken op de naam van de calculatie/offerte.

Na de selectie worden de termijnen weergegeven en kan je aanvinken welke termijn(en) je om wilt zetten naar een factuur. Dit doe je door na het selecteren van de termijnen te klikken op de knop 'Factuur aanmaken'.

De termijnfacturen zijn nu terug te vinden in je factuuroverzicht!

Groepen toevoegen aan termijnfacturen

Wanneer je een termijnfactuur gemaakt hebt, kan je wanneer dat nodig is, extra groepen toevoegen. Om dit te doen ga je naar je termijnfactuur en klik je op het tab genaamd "Factuurregels".

De groep van de termijn kan je niet aanpassen. Je kan wel onder de kop "Hieronder kan je extra werk toevoegen aan deze termijnfactuur" nieuwe groepen toevoegen. Onder deze groepen kun je extra regels invoegen zoals je gewend bent in de rest van de applicatie. Dit werkt verder hetzelfde als bij niet termijnfacturen.

Na het toevoegen van een groep zal deze verschijnen op de specificatie van de termijnfactuur, onder de termijn.

Was dit een antwoord op uw vraag?