Naar de hoofdinhoud

Extra gebruikers toevoegen

Maakt je compagnon ook offertes? Of helpt je partner bij de facturatie? Of misschien wil je jouw werknemers werkbonnen laten maken? In dit artikel leggen we uit hoe je samenwerkt in DEDDO.

Geschreven door Maurice Wierckx

Let op: Samenwerken in DEDDO is onderdeel van het DEDDO PRO abonnement.

Let op: Gebruikers kunnen tegelijkertijd zijn ingelogd en werken in DEDDO. Als DEDDO raden we het alleen sterk af om op precies dezelfde plek tegelijk wijzigingen te doen. Dus vermijd het tegelijkertijd werken in dezelfde calculatie/offerte, factuur, werkbon, etc. Het is geen probleem als er op verschillende plekken tegelijkertijd in DEDDO wordt gewerkt.

Licenties:

Om samen te werken in DEDDO heb je een licentie nodig per gebruiker. Deze licenties kan je eenvoudig toevoegen via de Team-tab bij je instellingen.

Door op de knop 'Extra licenties aanschaffen' te klikken krijg je de mogelijkheid om direct aan te geven hoeveel extra licenties je erbij wilt.

In de stappen die volgen zal je dan het nieuwe bedrag voor je abonnement te zien krijgen.

Extra licenties kosten maar de helft van de prijs: DEDDO prijzen.

Gebruikers:

Onder het kopje gebruikers zie je hoeveel licenties er beschikbaar zijn. Indien er licenties beschikbaar zijn kan je (externe) collega's uitnodigen om mee samen te werken in jouw account.

Om iemand uit te nodigen in je team klik je op de knop 'Gebruiker uitnodigen'.

Er verschijnt nu een klein scherm waarin je het e-mailadres van de extra gebruiker moet invullen en je een rol moet selecteren (uitleg over de rollen vindt je iets verder onderaan dit artikel). Hierna klik je op de knop 'Gebruiker uitnodigen'.

De gebruiker zal nu een uitnodigingslink krijgen voor jouw DEDDO-omgeving. In DEDDO zie je ook dat de uitnodiging is verstuurd.

Wanneer de uitgenodigde gebruiker de uitnodiging heeft geaccepteerd komt deze in de lijst met 'Actieve gebruikers' te staan.

Indien één van de gebruikers geen toegang meer nodig heeft tot DEDDO, dan kan je de gebruiker deactiveren via het rode kruis achter de naam.

Na het deactiveren komt de gebruiker in de lijst van 'Gedeactiveerde gebruikers' te staan. Je hebt dan later altijd nog de mogelijkheid (indien je genoeg licenties beschikbaar hebt) om de gebruiker te reactiveren via het plusje.

Rollen:

In DEDDO zijn er drie rollen, waarvan twee uit te delen zijn aan extra gebruikers.

Eigenaar (niet toe te kennen aan andere gebruikers)

  • Heeft toegang tot alle functionaliteiten in DEDDO

  • Beheert het DEDDO-abonnement

Beheerder

  • Heeft toegang tot alle functionaliteiten, behalve het wijzigen of opzeggen van het abonnement

  • Kan offertes ondertekenen

Werknemer

  • Kan klanten bekijken, aanmaken, en wijzigen

  • Kan werkbonnen bekijken, aanmaken, en wijzigen

  • Heeft geen toegang tot calculaties/offertes, facturen, prijzen, en financiële gegevens

Was dit een antwoord op uw vraag?