Hoe zet ik een offerte in opdracht?

Gefeliciteerd, jouw klant is akkoord met de offerte! In dit artikel leggen we uit hoe je de offerte naar een opdracht omzet.

Don Graziuso avatar
Geschreven door Don Graziuso
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer de klant akkoord is met jouw offerte kan je deze zelf handmatig in opdracht zetten. Als je gebruik maakt van termijnfacturen is het zelfs nodig om deze te kunnen aanmaken. Zo wordt er in DEDDO voorkomen dat er per ongeluk nog wijzigingen op de calculatie of offerte plaatsvinden terwijl je al aan het factureren bent.

Om de offerte om te zetten naar opdracht navigeer je naar de betreffende offerte en selecteer je rechts bovenin de knop 'Omzetten naar opdracht'.

Vervolgens bevestig je dat de offerte omgezet mag worden naar opdracht door op de knop 'Omzetten' te klikken.

De offerte heeft nu de status 'Opdracht'.