Offertes
Hoe kan mijn klant een offerte digitaal accepteren?

Geen gedoe meer met printen, ondertekenen en scannen. Met één druk op de knop kan de klant een offerte accepteren. Lees hieronder hoe!

Maurice Wierckx avatar
Geschreven door Maurice Wierckx
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In de onderstaande video is het digitaal accepteren door de klant te zien.

Wanneer je een offerte vanuit DEDDO deelt met je klant, ontvangt de klant een e-mail met daarin een link om de offerte te bekijken en eventueel digitaal te accepteren.

Voorbeeld van e-mail aan klant:

Wanneer de klant op de link 'Offerte online bekijken en accepteren op uw persoonlijke pagina' klikt, wordt er een internetpagina geopend met daarin de offerte en eventueel bijgevoegde documenten. De klant heeft op deze pagina de mogelijkheid om de offerte te accepteren door een handtekening te plaatsen en vervolgens op de knop 'Offerte accepteren' te klikken.

Nadat de klant op de knop 'Offerte accepteren' heeft geklikt is de offerte geaccepteerd en zal dit te zien zijn op de pagina. Op de offerte is de handtekening, datum en tijdstip van accepteren en het e-mailadres waaraan de offerte voor digitaal ondertekening is verzonden, weergegeven.

Na het accepteren zal de klant een e-mail ontvangen ter bevestiging.

Voorbeeld van e-mail aan klant met bevestiging van digitaal accepteren:

Maak ook jij als gebruiker ontvangt een e-mail met daarin de bevestiging van het accepteren van de offerte door de klant, zodat je hier direct van op de hoogte bent!

Voorbeeld van e-mail met bevestiging van digitaal accepteren door klant:

In de e-mail kan je op de link klikken. Deze link zal DEDDO openen op de betreffende offerte die nu in de status 'Opdracht' staat. De ondertekening wordt ook hier in de offerte weergegeven met:

1. het e-mailadres waaraan de offerte voor digitaal ondertekening is verzonden;

2. de datum en het tijdstip waarop de offerte is geaccepteerd.

Andere e-mails bij het versturen van de offerte

Wanneer de offerte vanuit DEDDO wordt verstuurd wordt er ook altijd een e-mail gestuurd aan jouw als gebruiker van DEDDO en mogelijk ook nog een e-mail aan de "Andere ontvangers", mits dit veld is ingevuld tijdens het versturen. Zie hieronder een voorbeeld van deze e-mails.

E-mail aan de gebruiker van DEDDO.

Om te bevestigen dat de offerte is gedeeld, wordt er een e-mail verstuurd naar het e-mailadres dat is opgeslagen in jouw accountinstellingen.

Voorbeeld van e-mail aan gebruiker van DEDDO:

E-mail aan de andere ontvangers (indien ingevuld tijdens het verzenden)

E-mailadres(sen) welke zijn ingevuld bij het veld "Andere ontvangers" ontvangen ter informatie een e-mail betreffende de offerte. Deze ontvangers kunnen de offerte NIET digitaal accepteren.

Voorbeeld van e-mail aan "Andere ontvangers":