Hoe pas ik de specificatie aan op een offerte?

Niet alle details van de begroting willen weergeven in de offerte? In dit artikel laten we zien hoe je dit zelf gemakkelijk regelt.

Don Graziuso avatar
Geschreven door Don Graziuso
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om de specificatie op een offerte aan te passen, ga je naar de tab "specificatie".

Daar kan je op de tabel van de specificatie klikken om deze aan te passen.

In het dialoogvenster dat opent, kan je nu verschillende opties aan- of uitvinken. In het voorbeeld aan de rechterkant zie je dan hoe dit eruit komt te zien op de offerte.

Voor dit artikel hebben wij bij 'Regels' de 'Hoeveelheid', 'Prijs per eenheid', 'BTW percentage van regels' en 'Prijs totaal' uitgezet (zie voorbeeld hieronder).

Met de selectie "Deze specificatieopbouw als standaard gebruiken" is het mogelijk om de geselecteerde opbouw voortaan als standaard bij nieuwe offertes te gebruiken.

Nadat je de specificatie naar tevredenheid hebt aangepast, druk je op de knop "Specificatie aanpassen" om de aanpassingen te bevestigen.

Mocht je geen specificatie aan je offerte willen toevoegen, dan kan je deze links op het scherm onder de instelling van "Specificatie toevoegen" uitzetten.