Alle collecties
Bibliotheek
Hoe gebruik ik middelen in mijn calculaties en facturen?
Hoe gebruik ik middelen in mijn calculaties en facturen?

Middelen zijn regels die je kan hergebruiken over meerdere calculaties of facturen, zodat je deze niet elke keer opnieuw hoeft te maken.

Maurice Wierckx avatar
Geschreven door Maurice Wierckx
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan heel handig zijn om bepaalde regels te hergebruiken, bijvoorbeeld omdat je een bepaalde regel in bijna elke calculatie of factuur terug ziet komen. In DEDDO is het nu mogelijk om middelen aan te maken. Deze middelen kan je heel eenvoudig in alle calculaties en/of facturen bij de regels inladen, wat tijd gaat schelen in het rekenwerk. Bekijk de demo hieronder, of lees verder voor een uitleg over middelen in DEDDO.

Inhoud

Middel toevoegen via de bibliotheek

In het zij-menu vind je jouw bibliotheek. Hierin staan al je middelen die je al hebt opgeslagen, en kan je ook nieuwe middelen aanmaken.

Om een nieuw middel te maken klik je op de knop "+ Middel toevoegen".

In het venster wat opent vul je de informatie in van het middel wat je wil toevoegen en vervolgens klik je op "Middel toevoegen".

Het middel is nu opgeslagen en staat bovenaan je lijst van middelen. Om het middel aan te passen, klik je op de naam van het middel in de lijst en kan je alles aanpassen. (Dit heeft geen invloed op de middelen die je al in een calculatie hebt toegevoegd.)

Middel toevoegen aan bibliotheek vanuit calculatie, factuur of groep

Het is ook mogelijk om direct een middel aan te maken via een regel in de calculatie, factuur of een groep. Een leeg sterretje voor een regel geeft namelijk aan dat deze regel geen middel bevat, dus opgeslagen kan worden als middel in de bibliotheek.

Het enige dat je hoeft te doen is het sterretje aan te klikken. Het sterretje zal ingekleurd worden en onderin het scherm verschijnt een melding met de bevestiging dat de regel is opgeslagen als middel.

Het middel dat zojuist is toegevoegd aan de bibliotheek is dan ook direct daar terug te vinden en op andere calculaties, facturen of in groepen te gebruiken.

LET OP: calculatie een regel als middel toevoegt aan de bibliotheek en deze regel bevindt zich in een groep die ook is opgeslagen in de bibliotheek, dan is het belangrijk om de groep nogmaals op te slaan, zodat ook het gekoppelde middel wordt onthouden.

Middel laden en koppelen in regel

Om je middelen toe te voegen in je calculatie, factuur of in een groep, hoef je alleen maar te beginnen met typen in de regel. Je krijgt dan onder de regel alle middelen te zien die overeenkomen met wat je typt. Als je op het middel wat je zoekt klikt, wordt deze aan je calculatie, factuur of groep toegevoegd.

Na het selecteren is aan de regel te herkennen dat deze gekoppeld is met een middel door het donkergele sterretje dat voor de regel is geplaatst. Alles wat je nu nog hoeft te doen is de hoeveelheid invullen en je kan door.

Middel aanpassen vanuit een calculatie, factuur of groep

Als je naast een middel in je calculatie, factuurregels of groep op het sterretje klikt van een middel, krijg je de optie om het opgeslagen middel aan te passen.

Als je de optie aanklikt opent een venster met de mogelijkheid om het opgeslagen middel aan te passen. Eventuele aanpassingen die je in je calculatie, factuur of groep al hebt gemaakt zijn al doorgevoerd. Voor het overzicht staat onderaan dit venster het middel zoals het op dit moment is opgeslagen.

Maak je wijzigingen en klik op de knop "Middel aanpassen" om dit af te ronden. Je regel in je calculatie, factuur of regel zal direct worden aangepast zodat deze up to date is met je wijzigingen.

Was dit een antwoord op uw vraag?