Alle collecties
Koppelingen
Hoe zet ik een factuur over naar SnelStart?
Hoe zet ik een factuur over naar SnelStart?

Lees hier hoe je facturen (met klant) vanuit DEDDO in SnelStart terecht komen. Spoiler: dit doen wij automatisch voor jou ;)

Maurice Wierckx avatar
Geschreven door Maurice Wierckx
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om een factuur naar SnelStart over te zetten, dien je de koppeling te hebben geactiveerd. Hoe je de koppeling tussen DEDDO en SnelStart maakt, lees je terug in het volgende artikel: Hoe koppel ik DEDDO met SnelStart? | DEDDO helpcentrum

Let op: Klanten en facturen uit DEDDO welke vòòr de koppeling zijn gemaakt worden niet overgezet. Met deze koppeling zal DEDDO alleen nieuwe definitieve facturen en de bijbehorende klanten doorsturen naar de SnelStart-boekhouding. Hierdoor kunnen klanten dubbel voorkomen in SnelStart, maar wel onder een eigen klantnummer.

Video:

Hieronder een korte video over hoe je een factuur vanuit DEDDO overzet naar SnelStart. Onder de video is ook een uitgebreid stappenplan terug te vinden met screenshots.

Stappenplan:

Het overzetten van een factuur van DEDDO naar SnelStart gebeurt wanneer een factuur definitief wordt gemaakt. Op de factuur klik je rechtsboven op de knop 'Definitief maken'.

Er verschijnt een dialoogvenster waarin je moet bevestigen dat je de factuur definitief wilt maken met het betreffende factuurnummer. Klik hier op de knop 'Definitief maken'.

De factuur is nu definitief. Dit is te zien aan de status en het feit dat de factuur nu een factuurnummer heeft.

Bij het definitief maken van de factuur wordt deze automatisch overgezet naar SnelStart. De factuur zal bestaan uit boekingen op de geselecteerde grootboekrekeningen per factuurregel en per btw-tarief. De PDF van de factuur wordt ook bijgevoegd.

Bij het overzetten wordt gecontroleerd of de klant van de betreffende factuur al eerder door DEDDO is overgezet naar SnelStart. Als dit niet het geval is, wordt de klant aangemaakt in SnelStart. Is de klant al wel eerder overgezet, dan wordt deze gekoppeld aan de factuur.

Hieronder wat voorbeelden van hoe een klant, factuur en boekingen eruit zien in SnelStart nadat deze zijn overgezet vanuit DEDDO met de gemaakte koppeling.

Voorbeeld van overgezette klant in SnelStart.

Voorbeeld van overgezette factuur in SnelStart.

Voorbeeld van boekingen in grootboek op basis van overgezette factuurregels in SnelStart.

Voorbeeld van btw boeking van overgezette factuur in SnelStart.

Let op: als je de facturen op meer grootboekrekeningen wilt uitsplitsen, dan kan je dit per factuurregel bij de boekingen in SnelStart 12 regelen.

Was dit een antwoord op uw vraag?