Alle collecties
Koppelingen
Hoe stuur ik een iDEAL-betaallink mee met mijn factuur?
Hoe stuur ik een iDEAL-betaallink mee met mijn factuur?

Door je klant eenvoudiger te laten betalen, krijg jij sneller betaald. Lees in dit artikel hoe je dit voor elkaar krijgt met een betaallink.

Maurice Wierckx avatar
Geschreven door Maurice Wierckx
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om een iDEAL-betaallink mee te sturen met een factuur, dien je de koppeling te hebben geactiveerd met Mollie. Lees in het volgende artikel hoe je deze koppeling tot stand brengt: Hoe koppel ik DEDDO met Mollie? | DEDDO helpcentrum

Navigeer naar de factuur waar je een betaallink mee wilt sturen. Bij de "Opbouw factuur" zie je nu een optie "Betaallink toevoegen aan e-mail". Deze staat standaard aan wanneer je de koppeling met Mollie hebt gemaakt. Je kan op de preview ook een voorbeeld van de betaallink en QR-code zien die gegenereerd zal worden wanneer je de factuur definitief maakt.

Maak de factuur definitief.

Klik vervolgens op de knop "Via e-mail verzenden".

In de e-mail zie je nu onderin dat er een iDEAL-betaallink wordt toegevoegd aan de e-mail waarmee de factuur wordt verstuurd.

Hieronder een voorbeeld van de mail die de klant ontvangt.

Wanneer de klant de link aanklikt, zal hij naar de betaalpagina van Mollie worden gestuurd. Vanuit hier kan de klant de bank selecteren waarmee de betaling voldaan dient te worden.

Let op: De klant betaalt het volledige bedrag aan Mollie via iDEAL. Mollie betaalt het bedrag minus de transactiekosten aan jouw bank uit. Mollie betaalt standaard twee keer per week uit, maar je kunt deze frequentie wijzigen in jouw Mollie-profiel.

Wanneer de klant de factuur heeft betaald zal deze in DEDDO de status "Betaald" krijgen. In Mollie zijn eventuele details over de betaling van de factuur terug te vinden.

Was dit een antwoord op uw vraag?