Hoe koppel ik DEDDO met Exact Online via mijn boekhouder?

Mocht je boekhouder de administratie voor jou bijhouden in Exact Online, volg dan onderstaande stappen om de koppeling te maken.

Don Graziuso avatar
Geschreven door Don Graziuso
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Belangrijk: Zorg dat je samen met de boekhouder achter één computer zit of dat je boekhouder digitaal met jou in je scherm kan meewerken. Tijdens het maken van de koppeling moet de boekhouder namelijk via jouw DEDDO omgeving, inloggen in Exact Online met zijn of haar account.

Video:

Hieronder een korte video over hoe je de koppeling tussen DEDDO en Exact Online samen met je boekhouder maakt. Onder de video is ook een uitgebreid stappenplan terug te vinden met screenshots.

Stappenplan:

Om een koppeling met Exact Online via je boekhouder te maken, navigeren we in DEDDO rechtsboven naar je account.

Klik vervolgens in het menu op 'Koppelingen'.

Belangrijk: mocht je zelf ook een Exact Online omgeving hebben, zorg dan dat je hier bent uitgelogd voordat je de volgende stappen uitvoert.

In het koppelingenoverzicht druk je bij Exact Online op de knop 'Koppeling maken'.

Er zal nu een inlogpagina verschijnen voor Exact Online. Hier dient de boekhouder in te loggen met zijn of haar gegevens.

In het volgende scherm selecteert de boekhouder de optie 'Selecteer een of meer administraties'. Vervolgens kan via het vergrootglas gezocht worden naar jouw administratie.

In het scherm dat nu opent kan de boekhouder in de linker lijst jouw administratie selecteren en vervolgens in het midden op het pijltje naar rechts klikken, zodat deze in de lijst 'Geselecteerd' komt te staan.

Klik op 'OK' om te bevestigen

Nu kom je weer terug in het scherm voor het bevestigen van de koppeling. Hier is nu jouw administratie te zien achter de geselecteerde optie. Vink de vakjes aan voor de gebruiksvoorwaarden van het Exact Online App Center en dat je akkoord gaat dat DEDDO gebruik maakt van je gegevens zoals op de pagina omschreven. Klik hierna op 'Toestaan'.

Je komt weer terecht in het koppelingenoverzicht van DEDDO waarbij je nu alleen nog de omzet (gebaseerd op de omzet per btw-tarief in DEDDO) dient te koppelen aan de juiste grootboekrekeningen en btw-codes van je geselecteerde verkoopboek in Exact.

Wanneer je alle grootboekrekeningen en btw-codes hebt geselecteerd, druk je op de knop 'Koppeling opslaan'. Hierna is de koppeling compleet en klaar voor gebruik.

Let op! Indien je van de pagina weggaat voordat je de gegevens hebt ingevuld zal je de volgende waarschuwing krijgen. Als je vervolgens op "doorgaan zonder koppeling" klikt zal je de koppeling niet kunnen gebruiken en terug moeten gaan naar de koppelingen pagina om dit proces alsnog af te ronden.

Wil je weten hoe de factuur nu wordt overgezet naar Exact Online? Lees en bekijk dan het volgende artikel: Hoe zet ik een factuur over naar Exact Online? | DEDDO helpcentrum