Alle collectiesMobiel
Hoe maak ik een werkbon aan?

Werk klaar voor de dag? Maak op mobiel simpel een werkbon aan om de gemaakte uren bij te houden.

Don Graziuso avatar
Geschreven door Don Graziuso
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen we uit hoe je op de mobiele app van DEDDO een werkbon aan kan maken, wijzigen en verwijderen.

Er zijn twee manieren om een werkbon aan te maken. Via het startscherm van de mobiele applicatie of via een klant in de mobiele applicatie. Beide werken vergelijkbaar.

Let op! Dit artikel gebruikt afbeeldingen uit de android applicatie, maar het werkt exact hetzelfde in de iOs applicatie.

Aanmaken via het startscherm

Vanaf het startscherm klik op de knop "Werkbon aanmaken"

In dit menu kan je nu een klant selecteren voor de werkbon en de datum. De datum kan een enkele datum zijn of over een langere periode gaan.

Na het selecteren van de klant en het aangeven van de datum kan je op opslaan klikken rechts bovenin.

Je navigeert nu naar de werkbon zelf en kan regels toevoegen aan de werkbon.

Dit opent een menu waar je een omschrijving kan opgeven, een hoeveelheid en om wat voor soort eenheid het gaat.

Na het invullen van de regel kan deze opgeslagen worden door op de opslaan knop te drukken.

En verschijnt de regel in het overzicht van de werkbon.

Aanmaken via contact

Vanuit een contactpersoon kan ook een werkbon worden aangemaakt. Ga vanuit het startscherm naar het contacten menu rechts onderin. Ga naar het contactpersoon waar je de werkbon voor wil aanmaken. Vanuit dit menu kan je op de plusknop klikken rechts onderin om een werkbon aan te maken.

Dit werkt verder hetzelfde als bij het aanmaken van een werkbon via het startscherm met een verschil, de klant is al voor je ingevuld.