Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesWerkbonnen
Hoe maak ik van werkbonnen een factuur?
Hoe maak ik van werkbonnen een factuur?

Zijn de werkzaamheden verricht en is het tijd voor de administratie? Hier leggen we uit hoe je snel werkbonnen kan omzetten naar facturen.

Don Graziuso avatar
Geschreven door Don Graziuso
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je weten hoe je een werkbon aanmaakt in DEDDO mobiel? Zie dan het volgende artikel: Hoe maak ik een werkbon aan? | DEDDO helpcentrum

Video:

Hieronder een korte video over hoe je werkbonnen omzet naar een factuur. Onder de video is ook een uitgebreid stappenplan terug te vinden met screenshots.

Stappenplan

Een enkele werkbon omzetten naar een factuur:

Vanuit de klant ga je naar de werkbon die je wil omzetten.

Klik vervolgens op "Werkbon omzetten naar factuur"

Klik in het dialoog op de knop 'Omzetten naar factuur'.

Je verschijnt vervolgens op de aangemaakte factuur. De factuur heeft de werkbonregels als een groep aangemaakt in de factuur. Bij de tab 'Factuurregels' kan je nog aanpassingen doorvoeren voordat je de factuur definitief maakt en doorstuurt aan je klant.

Meerdere werkbonnen omzetten naar een factuur:

Naast het omzetten van een enkele werkbon naar een factuur kan je ook meerdere werkbonnen tegelijkertijd omzetten naar één factuur. Om dit te doen ga je naar de betreffende klant waarvan je meerdere werkbonnen wil omzetten. Klik vervolgens op "Werkbonnen omzetten naar factuur".

In het scherm dat verschijnt kan je één of meerdere werkbonnen selecteren.

Na het selecteren van de werkbonnen klik je op 'Werkbonnen omzetten naar factuur'.

Vervolgens wordt de factuur gegenereerd en wordt elke werkbon als losse groep hieraan toegevoegd. Bij de tab 'Factuurregels' kan je nog aanpassingen doorvoeren voordat je de factuur definitief maakt en doorstuurt aan je klant.

Was dit een antwoord op uw vraag?