Alle collectiesFacturen
Hoe maak ik een factuur?

Zelf eenvoudig en snel een factuur aanmaken? In dit artikel leggen wij je uit hoe dit werkt in DEDDO.

Don Graziuso avatar
Geschreven door Don Graziuso
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je op de pagina 'Facturen' bent, druk je op de knop 'Factuur aanmaken'.

In het venster dat wordt geopend, geef je je factuur een omschrijving en kies je een klant voor wie de factuur is of je kan gelijk een geheel nieuwe klant toevoegen.

Het invullen van de klant is niet verplicht en kan later ook gedaan worden, maar zonder klant kan je de factuur niet definitief maken.

Nadat je de factuur een naam hebt gegeven en eventueel een klant hebt gekozen, krijg je de factuur te zien. Deze is nog leeg. Om deze te vullen klik je linksboven op de tab 'Factuurregels'.

Hierdoor kom je op een scherm waarin je groepen en factuurregels kan toevoegen aan de factuur.

Groepen en regels in facturen werkt hetzelfde als in het maken van een calculatie. Als je meer informatie wilt over werken met groepen en regels, dan kan je het volgende artikel bekijken: Hoe maak ik een calculatie? | DEDDO helpcentrum

Nadat je de groepen en factuurregels hebt toegevoegd, klik je op de tab 'Factuur' linksboven.

Op de factuur zal je nu de groepen en factuurregels terugvinden. Tevens kan je alle elementen aanpassen die met een stippellijn omringd zijn.

Als je tevreden bent met de factuur, maak je deze definitief door rechtsboven op de knop 'Definitief maken' te klikken. Na deze actie te hebben bevestigd, wordt er een factuurnummer aan de factuur toegevoegd.

LET OP: een definitieve factuur kan niet meer worden aangepast.

Daarna is het mogelijk de factuur te versturen door op de optie 'Via e-mail verzenden' te klikken.