Hoe pas ik het termijnschema aan op een offerte?

Afspraken over wanneer er betaald moet worden, leg je vast in een termijnschema. In dit artikel laten wij zien hoe dit werkt in DEDDO.

Don Graziuso avatar
Geschreven door Don Graziuso
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om het termijnschema op een offerte aan te passen, ga je naar de tab "Termijnschema".

Dan kan je op de tabel van het termijnschema klikken om deze aan te passen.

Let op: er zal pas een termijnschema zichtbaar zijn als het offertebedrag groter is dan €0,00.

In het termijnschema kan je als eerste het aantal termijnen aanpassen (minimaal 1 en maximaal 25).

Daarnaast kan je in het termijnschema de omschrijvingen per termijn wijzigen en kan je ook alle percentages aanpassen. Behalve die van de laatste termijn. Bij de laatste termijn rekent DEDDO automatisch het percentage voor je uit, zodat je nooit onder of boven de 100% uitkomt.

Als laatste kan je met het selectievakje "Dit termijnschema als standaard gebruiken" aangeven of het ingestelde termijnschema voortaan bij alle nieuwe offertes gebruikt dient te worden.

Let op: alle offertes die je al gemaakt had, behouden hun eigen termijnschema.

Nadat je het termijnschema naar tevredenheid heb aangepast, druk je op de knop "Termijnschema aanpassen" om de aanpassingen te bevestigen.

Let op: een termijnschema kan niet meer aangepast worden nadat een offerte is omgezet naar opdracht.

Mocht je geen termijnschema aan je offerte willen toevoegen, dan kan je deze links op het scherm onder de instelling "Termijnschema" uitzetten.

In het volgende artikel lees je hoe je eenvoudig een termijnfactuur kan aanmaken op basis van het termijnschema: Hoe maak ik een termijnfactuur? | DEDDO helpcentrum